Шукати в цьому блозі

Послуги не для Вас! Клеймо сегрегації...

Фонтанчики води для білих і кольорових, штат Алабама, 1957 р.

Мало хто з нас розуміє справжнє значення словосполучення "расова сегрегація". Дане фото яскраво це ілюструє. Впродовж другої половини ХХ ст. в США існувала ціла система сегрегаційних законів, що втілювалась в тому, що темношкірі повинні були навчатись в окремих навчальних закладах, їм відмовляли в обслуговуванні заклади громадського харчування, а інші громадські послуги для них були завжди гіршої якості. Іноді доходило навіть до абсурду - створювались окремі вбиральні для білих та кольорових людей. 

У громадському транспорті передні місця були визначені лише для білих, а задні лише для темношкірих. Багато екстремістів вдавались до побиття афроамериканців, при цьому влада  не реагувала абсолютно ніяк, оскільки все біле суспільство було проникнуте расизмом, прагнучи зробити життя темношкірих просто нестерпним у всіх галузях - від культури до громадської сфери чи політики. Лише акції протесту М.Лютера Кінга дещо змогли покращити ситуацію, оскільки президент Л.Джонсон офіційно скасував сегрегацію на державному рівні, проте вона нікуди не зникає навіть у наш час на різних рівнях, зокрема і побутовому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спільні закладки

  Вітаю всіх, шановні підписники. Ділюсь з Вами скріншотом із корисними посиланнями з мого електронного кабінету в сервісі Diigo.