Шукати в цьому блозі

"Невидима імперія Півдня"

Члени Ку-клукс-клану. 1915 рік

24 грудня 1865 року, через кілька місяців після закінчення Громадянської війни, шестеро солдатів армії Півдня, яка програла, створили в одному з невеликих містечок штату Тенесі таємну організацію, яка стала відомою світу під назвою Ку-Клукс-Клан. Невидима імперія Півдня (як іменували себе члени Ку-Клукс-Клану) кілька разів розпадалася, але відроджувалася щоразу, коли США поставали на зламі епох, коли суспільство стрімко змінювалося. У ці моменти Ку Клукс-Клан ставав кривавою зброєю тієї частини суспільства, яка не бажала цих змін.
Організація дуже швидко перейшла до організованих вбивств, які кожного разу ставали дедалі жорстокішими. Організовані групи від 10 до 500 чоловік діяли надзвичайно швидко і не залишали свідків. Темношкірих жертв вішали, спалювали, вбивали та калічили. За перших 5 років діяльності жертвами цієї організації стали понад 130 тисяч  колишніх темношкірих рабів. Відзначу, що організація офіційно продовжує діяти і в наш час. 
Тому, як бачимо, колишні раби опинились перед серйозним суперником у боротьбі за свої права - Ку-клукс-кланом. 

Церемонія посвяти у члени організації. 1920-і рр.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спільні закладки

  Вітаю всіх, шановні підписники. Ділюсь з Вами скріншотом із корисними посиланнями з мого електронного кабінету в сервісі Diigo.